Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Europas miljöbästa region är svensk

Publicerad: 30 oktober 2009, 13:46

Därför har Skaraborgs län tilldelats den europeiska utmärkelsen Climate Star.


Ämnen i artikeln:

BiogasEu

– Vi har tilldelats The Climate Star för att vi tar ett helhetsgrepp på hållbar tillväxt och för att vi genom projektet samverkar brett, mellan kommuner, med näringslivet, i Sverige, EU och världen, säger Ulf Eriksson (c) ordförande i Tillväxtutskottet i Skaraborgs Kommunalförbund, i ett pressmeddelande.

Kommunerna i Skaraborgs län storsatsar på biogas och affärsdriven miljöutveckling och det är projektet ”Affärsdriven miljöutveckling” vid kommunförbundet som fått ta emot priset.

– Det är omtumlande att vi redan nu får denna prestigefyllda internationella utmärkelse! I en internationell jämförelse har vi åstadkommit mycket på kort tid, säger projektledaren Pascal Tshibanda och fortsätter:

– Vi är stolta över de enorma
ekonomiska investeringar som kommunerna gör för att skapa en hållbar utveckling och hållbar tillväxt genom biogas i vår region, säger Pascal som även berättar att Skaraborg är den region i Sverige som har flest biogasanläggningar på gårdsnivå.

De totala satsningarna på biogasanläggningar till 2012 i Skaraborg ligger på över 200 miljoner kronor.

The Climate Star tilldelas
regioner och kommuner med innovativt klimatarbete och utses av en internationell expertjury.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

BiogasEu

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.