Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

EUs miljöskydd ligger fast

Publicerad: 8 december 2016, 13:12

Idag rapporterade EU-kommissionen att art- och habitatdirektivet och fågeldirektivet blir kvar. Lagarna som ger ett grundläggande skydd för mer än 1400 arter och stora områden värdefull natur har debatterats under många års tid.


Idag rapporterade EU-kommissionen att art- och habitatdirektivet och fågeldirektivet blir kvar. Lagarna som ger ett grundläggande skydd för mer än 1400 arter och stora områden värdefull natur har debatterats under många års tid och vissa medlemsländer har krävt att de ska rivas upp. Men protesterna från forskare, näringslivet, EU-parlamentet och flera av de nationella regeringarna vägde tyngre. Även allmänheten har engagerat sig i frågan och när en halv miljon EU-medborgare fick möjlighet att delta i kommissionens öppna konsultation var en klar majoritet för att bevara direktiven. I februari röstade EU-parlamentet för att naturskyddet skulle förbli oförändrat och nu har EU-kommissionen gått på deras linje.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.