måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Expert på mänskliga rättigheter till Enact

Publicerad: 29 mars 2010, 12:46

Enacts senaste tillskott har en lång erfarenhet från CR-arbete i Asien.
– Det är viktigt att inte komma som västerländsk expert och tro sig ha svaret på allt, säger hon.


Anna Carendi är Enacts senaste förstärkning inom kommunikation, mänskliga rättigheter och organisationssamarbeten. Med en magisterexamen i nationalekonomi med fokus på miljö- och utvecklingsekonomi och en lång rad spännande arbeten bakom sig, bland annat som konsult i Singapore, kommunikatör på Olof Palmes Internationella Center samt departementssekreterare på Finansdepartementet, kommer hon säkert att vara till nytta.

Anna Carendis erfarenheter från Asien gör att hon är väl insatt i CR-frågorna där. I ett pressmeddelande, som Enact släppte vid anställningen, passar hon på att ge några tips till den som vill kommunicera ansvarsfrågor i Asien.
– Det är viktigt att inte komma som västerländsk expert och tro sig ha svaret på allt. För en framgångsrik kommunikation är det viktigt att knyta an till den kompetens och forskning som finns på området i det land där man verkar. Samt att visa på de stora utmaningar som befolkningen själv identifierar. I Kina handlar det till exempel om att hälften av befolkningen saknar rent dricksvatten och att hundratusentals människor dör av luftföroreningar varje år. Man får också vara beredd på att det kan krävas ganska tuffa åtgärder exempelvis när det gäller korruption. Principer på ett papper räcker inte långt så man ska fundera ordentligt på vad man vill kommunicera, säge hon.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev