Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag28.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Exportkreditnämnden tillsätter hållbarhetschef

Publicerad: 24 September 2018, 09:56

Foto: EKN

Hon ska granska hur hållbarhetsrisker hanteras hos köpare av svensk exporterad utrustning.


Exportkreditnämnden, EKN, tillsätter nu en ny hållbarhetschef. Uppdraget går till Karin Wessman som tidigare arbetat som hållbarhetsansvarig på myndigheten. Uppdraget för den nyinrättade tjänsten är att vara chef över EKN:s hållbarhetsanalytiker, säkerställa granskningen av hur hållbarhetsrisker hanteras hos köpare av svensk utrustning samt att utveckla hållbarhetssamarbetet med Sveriges exporterande företag.

Enligt Karin Wessman bidrar den svensak exporten ofta till utveckling och förbättringar i köparländerna. För att svensk export ska bidra till hållbar utveckling i exportländerna krävs dock att företagen där hanterar hållbarhetsrisker på ett ansvärsfullt sätt. EKN garanterar i dag svensk export till 130 länder och har totalt utställda garantier på 182 miljarder kronor.
“EKN garanterar en betydande del av Sveriges samlade export. Det innebär inflytande, också i hållbarhetsfrågan. Det inflytandet vill jag använda”, säger Karin Wessman i en kommentar.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.