Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Extrem klimatskeptiker företräder EU-parlamentet i Köpenhamn

Publicerad: 30 november 2009, 10:15

Partiledaren och klimatskeptikern Nick Griffin från British National Party kommer att representera EU-parlamentet under Köpenhamnsmötet nästa vecka. Det har väckt starka reaktioner i Storbritannien.


Det ultranationalistiska British National Party fick sex procent av rösterna i valet till EU-parlamentet i juni. Partiledaren Nick Griffin tog en av partiets två platser. Nu ska han representera EU:s miljöutskott på klimatmötet i Köpenhamn, rapporterar The Guardian.

I ett tal i parlamentet förra veckan anklagade Nick Griffin klimatforskare för att manipulera statistik och för att hitta på nya dödliga ideologier. Nu kommer han att bli en av 15 utvalda EU-parlamentariker som får tillfälle att tala direkt till delegaterna på mötet.

Nick Griffins deltagande har väckt starka reaktioner bland forskare och politiker .”De var tvungna att ge honom en plats på scen, synd bara att de inte skickade honom till Island istället”, säger liberaldemokraten och tidigare EU-parlamentarikern Chris Huhne,

Erik Klefbom

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.