söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Få kapitalförvaltare gör klimatriskbedömningar

Publicerad: 11 januari 2010, 22:00

Att göra riskbedömningar utifrån ett klimatperspektiv är än så länge långt från många kapitalförvaltares vardag.  Det visar undersökningen “Investment Managers Still Lagging in Response to Climate Change Risks and Opportunities” som gjorts av affärsnätverket Ceres…


Att göra riskbedömningar utifrån ett klimatperspektiv är än så länge långt från många kapitalförvaltares vardag.  Det visar undersökningen “Investment Managers Still Lagging in Response to Climate Change Risks and Opportunities” som gjorts av affärsnätverket Ceres på uppdrag av Investor Network on Climate Risk som samlar 80 stora pensionsfonder. Av 86 deltagande kapitalförvaltare, som återfinns bland världens 500 största förvaltningsbolag, är det 44 procent som uppger att de inte beaktar klimatrisker alls i sina bedömningar av företag. Detta därför att de inte anser att klimatförändringar har någon konkret inverkan på finansiella beslut. Undersökningen visar dock att de allra flesta kapitalförvaltarna är i någon form av inledningsfas för att börja inkludera klimatperspektivet i sin riskvärderingsprocess.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Just nu 49 kr för 3 månader

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under de första 3 månaderna.

Efter introduktionsperioden på 3 månader förnyas prenumerationen med 30% rabatt på ord.pris: 3 145 kr/år ex. moms och 12 månaders bindningstid och årlig förnyelse till ordinarie pris 4 495 kr. Säg upp prenumerationen när som helst, så avslutas den efter avtalad bindningstid.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev