Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fabius på COP21: Vi måste höja tempot

Publicerad: 3 december 2015, 11:46

Frankrikes utrikesminister och ordförande för klimatmötet i Paris, Laurent Fabius, vill ha ett högre tempo.

Foto: Wikimedia Commons

Den franska utrikesministern och ordföranden för klimatmötet i Paris försökte i går piska upp takten i den viktigaste arbetsgruppen.


Ämnen i artikeln:

Klimatavtal

Uttalandena om hur snabbt eller sakta det går framåt i ADP-gruppen, som ska ta fram utkastet till ett nytt klimatavtal, varierar i korridorerna på mässområdet Le Bourget i Paris.

Framsteg har skett på flera fronter. Klyftor i tänkta stridsfrågor, som artikel fem om förluster och skador, har minskats genom troliga kompromisser. Men fortfarande är ingen enad text på plats där, och klockan sex i dag torsdag är det deadline för småförhandlingarna. Elina Bardram som leder EU:s delegation tror att det ska gå.

– Det krävs kanske mer politisk vilja än vad vi har nu, men det kommer att gå. Även i de svåra frågorna, säger hon till Miljöaktuellt.

– Flera av de värsta förslagen är bortrensade i det senaste utkastet, kommenterar Kaisa Kosonen från Greenpeace.

Den amerikanska diplomaten Dan Reifsnyder, som tillsammans med algeriska Ahmed Djoghlaf leder förhandlingarna om en ny Parisöverenskommelse, uppmanade med trötta ögon i går kväll alla deltagare att ”ta bort parenteser, få ner antalet alternativ, börja samlas nu.”

info@jacobhederos.se

Ämnen i artikeln:

Klimatavtal

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.