Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fackförbund slår ett slag för koldioxidbudgetering i kommuner och regioner

Publicerad: 23 september 2020, 09:30

I Aktuell Hållbarhets senaste kommunrankning uppgav 13 procent av de svarande kommunerna att de har upprättat en koldioxidbudget. Ytterligare 25 procent uppger att de har påbörjat arbetet, medan 62 procent svarar nej på frågan.

Foto: Kommunrankning 2020

Fackförbundet Vision uppmanar regeringen att satsa på koldioxidbudgetering i kommuner och regioner. Bland förbundets medlemmar finns upphandlare, chefer, tekniker och miljö- och hållbarhetstrateger som förväntas förverkliga målsättningar för Agenda 2030.


Fackförbundet Vision är kritiskt till att medlemmarna ofta saknar förutsättningar för att arbeta för ökad hållbarhet och att förbundets medlemmar, bland andra upphandlare, chefer, tekniker och miljö- och hållbarhetstrateger, kan

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.