Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Färre svenska män vill fira klimatsmart jul

Publicerad: 30 november 2018, 10:06

Foto: Austin Kirk/ Flickr

Nya siffror från Kantor Sifo visar att allt färre svenska män vill fira julen på ett mer klimatsmart sätt.


Blocket har låtit Kantor Sifo fråga svenska folket om de vill firar en mer klimatsmart jul år 2018. Hela 52 procent av svenskarna vill enligt undersökningen fira en mer klimatsmart jul. Andelen svenskar som vill fira jul mer klimatsmart har därmed ökat med 9 procent jämfört med när samma undersökning gjordes år 2016. Däremot verkar intresset för klimatsmarta jular minska bland svenska män. I den nya undersökningen svarade 38 procent av männen nej på frågan om de ville fira en mer klimatsmart jul. År 2017 var låg den siffran på 33 procent.

Enligt undersökningen är det kvinnor, 62 procent, som är mest positiva till ett klimatsmart julfirande.
”Jag tror att kvinnor är mer förändringsbenägna än män och resultatet från den här undersökningen tyder på att män i högre grad värnar om sina traditioner framför att anpassa julfirandet för miljöns skull. Här gäller det att skapa nya traditioner som inte ses som avkall utan värdeskapande. En begagnad julklapp bär ofta på en historia att uppskatta och det ekologiska julbordet smakar ju godare”, säger Linnéa Aguero, presschef och hållbarhetsansvarig på Blocket i en kommentar.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.