Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fd VD på Sandvik: Koldioxiden har många positiva effekter

Publicerad: 14 december 2012, 06:52

Före detta vd:n på Sandvik menar att de klimatförändringar som skett hittills bara varit positiva. Någon oro känner han absolut inte.
– Det finns också en risk att vi får en komet som slår ner på jorden, säger han.


Sandviks före detta VD Per-Olof Eriksson har gjort sig känd som motståndare till uppfattningen att utsläpp av mänskligt producerad koldioxid utgör ett klimathot. När bilagan Näringsliv i Svenska Dagbladet idag gjort en längre artikel om hur klimatfrågan klyver näringslivet visar det sig att Per Olof Eriksson inte ändrat uppfattning. Istället berättar han att hans uppfattning om miljörörelsen och klimatet stärkts och att koldioxiden – precis som han länge hävdat – har många positiva effekter.
– Det är ett gödningsmedel som ger bättre tillväxt i naturen, säger han till SvD.

Per-Olof Eriksson berättar vidare att det är många ledare i näringslivet som ser saken som han själv, men att de väljer att vara tysta "eftersom det är så otacksamt att sprida den bilden". Eriksson fortsätter vidare:
– Vi kan lugn utgå från att någon förändring inte kommer att drivas av näringslivet.

När SvD frågar om han inte ser någon risk med klimatförändringarna svarar han ironiskt.
– Detr finns också en risk att vi får en komet som slår ner på jorden. Eller att vi drabbas av jordbävning. Människan har ett behov av faror, men de förändringar som skett hittills är bara positiva.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.