Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Fem ledare slåss om miljöpriset

Publicerad: 8 Januari 2004, 13:27

Vem var bäst på att leda miljöarbete under 2003? Näringslivets miljöchefer (NMC) har nu utsett fem kandidater till föreningens pris Utmärkt miljöledarskap.


Priset delas ut av miljöcheferna i samarbete med E&T Förlag till en person som ”genom kompetent ledarskap har medverkat till ett framgångsrikt miljö- eller hållbarhetsarbete”.

Priset har mycket hög status i näringslivet. Förra året vann Ikeas koncernchef Anders Dahlvig i hård konkurrens med bland annat Föreningssparbankens Birgitta Johansson-Hedberg.

Nedan finns de fem miljöledare som slåss om priset det här gången:

Henrik Barkström är vd för Diskteknik och har tagit fram miljövänliga transportsätt för varor och personalresor.

Göran Broman är forskningschef för maskinteknik på Blekinge Tekniska Högskola. Han är en pionjär när det gäller att integrera kunskaper om miljö och hållbarhet i forskning och utbildning.

Per Carstedt, Ecosystem, har drivit på arbetet med att miljöanpassa bilismen, bland annat genom BAFF (BioAlcohol Fuel Foundation).

Peter Grandell är vd för My Travel Northern Europe Resorts & Hotels och har drivit på arbetet med att miljömärka hotell och turism.

Ralph Höglund, inköpschef för TetraLavals transporter, har tagit fram tuffa krav på miljöarbete vid upphandling av transporter och har fått många stora företag att intensifiera sitt miljöarbete.

Priset kommer att delas ut av Stefan Edman den 18 mars. Läs mer på NMC:s hemsida på www.nmc.a.se/utmarkt

Valter Bengtsson

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.