Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fem saker som retar gallfeber på kontorskollegorna

Publicerad: 23 september 2014, 11:20

Nu är det klarlagt. Det finns fem saker du absolut ska låta bli om du vill undvika att reta gallfeber på dina arbetskollegor.


Använder du högtalartelefon i kontorslandskapet? Eller är du kanske en person som slår nyfikna lovar runt kollegornas skrivbord utan att ha något riktigt ärende?

Då är risken stor att du är en person vars beteenden retar gallfeber på arbetskollegorna.

I en ny undersökning från Accounttemps har 450 amerikanska kontorsanställda intervjuats om bland annat beteende- och etikettsfrågor på arbetsplatsen i kontorslandskap. Undersökningsresultatet visar att det finns fem beteenden som mer än något väcker ilska och raseri hos arbetskollegorna:

Det allra värsta etikettbrottet man kan göra sig skyldig till i ett kontorslandskap är att tala högt i telefon – eller ännu värre – använda högtalartelefon. 36 procent av de tillfrågade tyckte det var den allvarligaste försyndelsen av alla.

Nästa dödssynd i kontorslandskapet är att slå närgångna lovar runt kollegors skrivbord utan att ha något klart uttalat ärende just där. Eller stå och snacka med kollegor nära andras skrivbord. 23 procent av de tillfrågade uppgav att sig bli mycket uppretade av att få sin ”integritetszon” runt det egna skrivbordet attackerad av sådana beteenden.

Vill du fortsätta vara kompis med kollegorna i kontorslandskapet bör du också låta bli att äta mat med stark lukt vid skrivbordet. 15 procent retar upp sig på det. Du ska också se till att hålla ditt skrivbord rent och städat. 14 procent retar upp sig på stökiga skrivbord. Slutligen ska man absolut låta bli att ha mobiltelefonen på hög signal. 8 procent retar sig på det.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.