Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fem steg till ett personligt varumärke

Publicerad: 12 april 2012, 03:00

Fem tips till skapandet av sitt eget varumärke.


Våga ta plats

Människor vill bli sedda, hörda och bekräftade.

– Avsluta meningen ”Jag är bra på” med tre saker och förmedla de sakerna till din omgivning, säger Therese Sinter, marknadschef på konsultföretaget Sogeti.

Genom att ta plats, visa vad du kan och nätverka med andra får du nya möjligheter att jobba med det du brinner för.

– Alla har talang, hitta din och vårda nätverket av människor omkring dig, säger Charlotte Hågård, karriärexpert och egen konsult.

Välj kanaler att synas i

– Syns du inte så finns du inte, säger Therese Sinter, men välj kanaler som passar dig. Försök att förmedla en känsla av vem du är.

Fundera över hur du vill bli igenkänd och hur andra ska uppfatta dig.

– Se till att du förmedlar samma sak i alla sammanhang där du syns. Vill du till exempel att du ska uppfattas som kreativ, ha inte en tråkig hemsida, säger Charlotte Hågård.

Stjäl med stolthet

Smygkika på hur andra aktiva användare gör. Lär av de bästa.

– Följ personer du är intresserad av och som inspirerar dig på till exempel Twitter. Retweeta sådant du tycker är intressant. Länka till bra artiklar du läst, säger Therese Sinter.

Var personlig

Att vara personlig är inte samma sak som att dela med sig av privata saker, men det är viktigt att du är dig själv. När du ska lista tre saker som du är bra på så måste inte alla vara jobbrelaterade. Älskar du att knyppla eller baka surdegsbröd?

Sprid inte negativa saker

– Allt som du lägger ut online finns kvar, så prata aldrig negativt om andra personer eller företag, säger Therese Sinter. Det har blivit vanligt att arbetsgivare kollar upp arbetssökande på internet och om du skrivit mycket negativt blir det till en nackdel.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.