Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag10.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Festa loss i en soldriven partypaviljong

Publicerad: 4 Januari 2011, 06:46

I Art.Rainbow kan festen fortsätta hela natten – tack vare energin som den soldrivna partypaviljongen lagrar under dagen


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikSolenergiGreentechForskningIngenjör

Gualeni Design Studio har ritat en partypaviljong som ska fungera dygnet runt. Under dagen erbjuder Art.Rainbow skugga samtidigt som de inbyggda solpanelerna samlar energi. Framåt kvällen används den lagrade energin till att lysa upp kupolen i olika färger.

Eftersom rutorna av transparent komposit lätt kan bytas ut kan man välja färger efter humör eller evenemang. På kvällen är det bara att slå på LED-lamporna i taket.

– Art.Rainbow lagrar ljus och färg på insidan under dagen, men ger tillbaka allt under natten. Ta energi, använd energi och njut av energi på ett intelligent sätt, det är det enda viktiga konceptet att förstå – en förnybar energikällas koncept, förklarar Daniele Gualeni på sin hemsida.

Än så länge är projektet just i konceptstadiet, men Gualeni samarbetar med en NGO för att ta det hela vidare till produktion. Det behövs dock en sponsor, så har du pengar över och är sugen på att se annorlunda partykupoler till midsommar så är det bara att kontakta Gualeni via hans hemsida.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.