Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Festival bannlyser kött: ”Vi vill pusha utvecklingen”

Publicerad: 9 augusti 2012, 05:16

Festivalen Wayoutwest som arrangeras i Göteborg i helgen bannlyser kött av miljöskäl. ”Festivalen vill pusha utvecklingen framåt. Vi gillar att vara först. Årets upplaga skriver historia och vi gör det ihop” skriver arrangörerna på hemsidan.


På den stora och välbesökta festivalen Wayout West som arrangeras i Göteborg nu har arrangörerna att bara servera vegetarisk mat till gäster såväl som artister och medarbetare. Skälet är att arrangörerna har identifierat maten som en av den största miljöpåverkan som festivalen ger upphov till.

"Den mat vi äter och den vi slänger står för ca 25 procent av medelsvenskens klimatpåverkan. Vi måste göra något, det är vi själva som bestämmer vad vi äter" skriver arrangörerna på sin hemsida men förtydligar att man inte vill tvinga på gästerna en ändring av matvanor utan uppmanar dem att "se Way Out West 2012 som ett tillfälligt avbrott i vardagen om ni vill".

"Vi vill sudda ut myterna att vegetarisk mat inte är gott och inte mättar. Vi vill ifrågasätta normen om att kött är det normala och vegetariskt är det onormala" skriver arrangörerna vidare.

På festivalen uppträder artister som Blur, Kraftwerk, Bony Iver, Feist, Laleh och många, många fler. 27 000 personer beräknas besöka festivalen.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.