Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fiat och BMW kan missa CO2-mål

Publicerad: 28 maj 2014, 10:06

EU har satt en deadline då alla nyproducerade bilar ska släppa ut 95 gram per kilometer. Alla biltillverkare är på väg att klara målen – utom två.


Ämnen i artikeln:

VolkswagenNissanRenaultFordToyotaVolvo

EU har satt en deadline för Europas biltillverkare år 2021 då bilar bara får släppa ut 95 gram koldioxid per kilometer. En ny rapport visar att fem av Europas sju biltillverkare kommer att klara kraven i tid. Men både Fiat och BMW halkar efter och kommer inte, om inte kraftiga åtgärder vidtas, att klara målen förrän 2022 respektive 2024.

Illustration: MetalGeri/Creative Commons.

Rapporten som är gjord av den gröna tankesmedjan Transport & Environment visar att Volvo, Toyota, Peugot-Citroën, Renault, Ford och Daimler kommer att klara kraven före utsatt tid. Volkswagen och Nissan kommer att klara målet precis i tid. De biltillverkare som inte klarar kraven i tid kommer att få böta 95 euro för varje extra gram per kilometer, för varje producerad bil.

Ladda ner rapporten här.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.