söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fiat vill ha Saab

Publicerad: 4 maj 2009, 04:54

Chrysler, Opel – och Saab. Fiat knoppar av biltillverkningen och skapar en biljätte, enligt Financial Times. ”Spekulationer”, enligt GM.

Ämnen i artikeln:

Saab

I dag väntas Fiats koncernchef p Sergio Marchionne resentera planer på en ny europeisk biljätte. Fiat ska knoppa av biltillverknignen och skapa ett nytt bolag där de egna bilarna, Opel och Saab ska ingå. Även Chrysler som förra veckan rapporterades inleda partnerskap med Fiat för att överleva ingår i det nya bolaget, skriver Financial Times. Bolaget blir en jättespelare som väntas sälja sju miljoner bilar årligen och omsätta över 850 miljarder kronor. Planerna väntas offentliggöras i eftermiddag i Berlin, skriver Financial Times.

Marchionne hädar att fusioneringen av bolagen ger Fiat och Opel synergieffekter värda 1 miljar euro när bolagens plattformar för små- och medelstora bilar slås samman.

På GM vill man inte berätta om det finns någon substans i Financial Times uppgifter.

– Vi tittar på flera investerare men vilka de är går vi inte ut med i dag, säger Annika Troedsson, informationschef på GM i Sverige, som menar att hela idén låter tveksam.

– Det är mycket spekulationer. Det där såg ut som hans(Marchionnes) drömscenario.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev