Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fick gå som miljöchef – var ”för snäll”

Publicerad: 27 december 2009, 05:00

I våras sa Miljöförbundet Blekinge Västs chef, Göran Edvinsson, upp sig. Enligt tidningen Sydöstran låg en konflikt bakom avgången. Källor till tidningen säger att Göran Edvinsson uppfattades som ”alldeles för snäll” av både personal och politiker.


Göran Edvinssons avgång kommer dessutom kosta Miljöförbundets Blekinge Väst 400 000 kronor. Förbundet har nämligen fått skriva ett avtal med Göran Edvinssons nya arbetsgivare, Karlshamns kommun, där man förbundit sig att betala 7 645 kronor plus arbetsgivaravgift per månad fram till slutet av 2012. Summan är enligt tidningen Sydöstran mellanskillnaden mellan den lön som Göran Edvinsson kräver och den som Karlshamns kommun vill betala för hans nya tjänst som miljöingenjör.

När Miljöaktuellt ringer upp Göran Edwinsson för en kommentar säger han att han inte tagit del av Sydöstrans uppgifter.
– Men att det skulle handla om någon schism eller konflikt är helt felaktigt. Det råder verkligen ingen ovänskap mellan mig och Miljöförbundet. Själv känner jag mig nöjd med att gå vidare, säger han.

Situationen verkar ändå tolkas olika beroende på vem man frågar.
– Hade vi inte kommit överens så hade vi varit tvungna att säga upp Göran, säger till exempel Bo Rösler som är vice ordförande i Miljöförbundet Blekinge Väst till Sydöstran.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.