Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Finalisterna i Earth Hour Challenge klara

Publicerad: 5 Januari 2011, 12:18

Nu presenterar WWF finalisterna i tävlingen Earth Hour Challenge


På Earth Hour förra året utmanade WWF alla Sveriges städer och kommuner i en utsläppsmatch. Målet var att bli en inspirerande förebild för resten av världen när det gäller att minska sina koldioxidutsläpp. Nu har tio finalister utsetts. En av dem kommer att motta priset från självaste Kung Carl XVI Gustaf vid en prisceremoni den 15 mars.
– Idag sker närmare 80 procent av koldioxidutsläppen i städer och omställningen av städer är därför en av de allra viktigaste åtgärderna för att minska människans påverkan på klimatet. Det är också bakgrunden till att vi söker den kommun som har den mest trovärdiga, övergripande och ambitiösa utvecklingsplanen för hur koldioxidutsläppen ska reduceras inom de närmaste decennierna. Vi kommer också att bedöma kommunens förmåga att positivt påverka omvärlden genom utveckling och spridning av hållbara lösningar, säger WWF:s nya generalsekreterare Håkan Wirtén.

Juryn som bedömer kommunern är en internationella jury med deltagare som Prathima Manohar från The Urban Vision,  Peter Örn från Delegationen för Hållbara Städer och Stefan Edman. Juryn bedömer kommunernas strategier och åtgärder inom byggnader, transport, mat och övrigt.

Här är de tio finalisterna i WWF:s Earth Hour Challenge:

- Botkyrka
- Göteborg
- Kalmar
- Kristianstad
- Lund
- Malmö
- Stockholm
- Södertälje
- Uppsala
- Växjö

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.