Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Finansman sponsrar protesterna mot Nordkalk

Publicerad: 6 augusti 2012, 12:12

Idag anlände en busslast med aktivister för att sluta upp med Fältbiologerna i deras protestläger mot Nordkalk och deras brottsplaner. Bland de som protesterade på plats idag fanns också en välkänd finansman.


P4 Gotlandsnytt rapporterar idag om en busslast med aktivister som på måndagsmorgonen åkte mot fältbologernas protestläger vid Ducker i Bunge. Där pågår sedan flera dagar protester mot Nordkalks planerade brott som kan komma att skada områdets känsliga natur allvarligt. Nordkalksprojektledare Håkan Pihl uppger till SR att han är förvånad över protesterna.
- De har ingen som helst rätt att vara där, säger han till P4 Gotlandsnytt.

Bland aktivisterna hittade P4 Gotlandsnytt också finansmannen Joachim Kuylenstierna. Kuylenstierna säger att han agerar utifrån sunt förnuft och han sponsrar dessutom aktivisterna genom att skänka nya banderoller och gratis buss till aktivisterna mellan Visby och Ducker i Bunge.
– De flesta är mesiga rent ut sagt, de vågar inte göra någonting utan tycker bara i stugorna. Därför vill jag visa att man behöver inte ha en hemmaknypplad kofta för att tycka om miljön, säger finansmannen Joachim Kuylenstierna till P4 Gotlandsnytt.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.