Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Finansoron förlänger arkitekttävling i Malmö

Publicerad: 17 December 2008, 13:52

På grund av finansoron förlänger Malmö stad anbudstiden för de fem konsortier och arkitektfirmor som deltar i tävlingen om hur Malmös nya konserthus med hotell och kongressanläggning ska utformas.


Den ursprungliga deadlinen för tävlingen var satt till den 2 februari 2009. Men nu förlängs den tiden till den
29 maj. Orsaken är oron på finansmarknaden. I tävlingsuppgiften ingår att redovisa de ekonomiska förutsättningarna för tävlingsbidragen.

I dagens utsatta läge finns det risk för att de tävlande höjer sina marginaler för att kompensera sig för den osäkerhet som finns och att projektet därmed blir dyrare, något som varken gagnar de deltagande konsortierna eller Malmö stad, menar beställaren.

Utgångspunkten för beslutet att förlänga tävlingsperioden är alltså att villkoren på finansmarknaderna kommer att stabiliseras under våren och att kostnaderna därmed blir mer överblickbara än de är idag.

– Det här är ett av de allra största och viktigaste projekten för Malmö under de närmaste åren, ett projekt som kommer att ha stor betydelse för Malmös framtid som evenemangs- och besöksstad. Då vill vi självfallet att alla ekonomiska beräkningar ska vila på en så säker grund som möjligt och att anläggningen blir utformad på bästa möjliga sätt utan påverkan av en tillfällig finansosäkerhet, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu på Malmö stads webbplats.

Petter Lobråten

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.