tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Findus lyfter sin hållbarhetschef till ledningsnivå

Publicerad: 25 september 2017, 07:28

Samtidigt som Maria Svantemark tillträder som Nordic Sustainability Manager så lyfter man rollen till ledningsnivå. Enligt Findus är detta en del av företagets ökade fokus på hållbarhet.


Vad innebär din nya roll?
– Jag går ifrån att ha ett svenskt ansvar till att ha ett nordiskt ansvar inom Findus. Det nordiska ansvaret innebär också att jag sitter i ledningsgruppen för Sverige och Norge. Att Findus nu väljer att lyfta upp den här funktionen på ledningsnivå beror på att vi satsar mer på hållbarhet än tidigare. Vi ägs av Nomad Foods Europe som är Europas största företag inom frusen mat och delar av min arbetstid kommer jag att jobba med projekt som påverkar alla våra marknader, ett av de projekten är att ta vår hållbarhetsstrategi till nästa nivå.

Vilka är de viktigaste hållbarhetsfrågorna för Findus?
– Vi har en stor fiskportfölj och en väldigt viktig fråga för oss är hur vi kan bidra till friskare hav. En annan viktig fråga är grönare mat. Vi vill erbjuda alternativ som underlättar för våra kunder att variera sitt matintag och vi har Sveriges bredaste sortiment av vegetarisk mat. Sedan vill vi också underlätta för konsumenterna att göra smartare val. Det finns ju väldigt många hållbarhetsfördelar med fryst mat, matsvinnet i hemmen minskar med fryst mat eftersom hållbarhetstiden är så lång och det gör att man kastar väldigt lite mat. Men smartare val för oss handlar också om att vi har klimatberäknat alla våra recept eftersom vi vill vara transparanta och visa vilken klimatpåverkan de olika recepten har.

Vad ska bli roligast med ditt nya jobb?
– Det roligaste tycker jag är att det övergripande strategiska arbetet lyfts en nivå, att man kommer att kunna arbeta med hållbarhet på ett annat sätt i hela organisationen i och med att funktionen lyfts in i ledningsgruppen. Sedan är det förstås väldigt spännade att jobba på flera olika marknader för det finns mycket som vi kan lära av varandra. Jag ser väldigt mycket fram emot att lära mig mer om de nordiska marknaderna för att se hur man kan påverka ännu mer.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev