Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Finskt företag nominerad till världens ondaste

Publicerad: 13 januari 2011, 08:52

Ett finskt oljebolag har nominerats till världens ondaste. Orsaken är den stora importen av palmolja, rapporterar Hufvudstadsbladet


Ämnen i artikeln:

Greenpeace

Miljöorganisationerna Greenpeace och Berne Declaration har nominerat det finska oljeföretaget Neste Oil i en tävling som utser det ”ondaste” företaget i världen. Orsaken är att det finska företaget tillverkar dieselolja av den omstridda råvaran palmolja och planerar för att öka användningen.

Produktionen och konsumtionen av palmolja leder till omfattande ödeläggelse av regnskogar och sumpmarker i Indonesien och Malaysia.

Neste Oil försvarar sig med att man tar ansvar för hela verksamheten och påpekar att företaget ligger på Global 100-listan för de hundra mest ansvarsfulla storföretagen i världen, skriver Hufvudstadsbladet.

Priset ”Public Eye” delas ut i samband med Världsekonomiforumet i Davos i februari. Andra företaget som nominerats i tävlingen är till exempel gruvbolaget AbgloGold Ashanti och oljejätten BP.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

Greenpeace

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.