Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Firad fysiker skriver barnböcker

Publicerad: 23 Mars 2009, 12:21

Kändisfysikern Stephen Hawking har slagit sig in på en ny bana. Han skriver barnböcker med vetenskapstema tillsammans med dottern Lucy.


Stephen Hawking är något så ovanligt som en forskare inom teoretisk kosmologi som blivit världsberömd, mycket tack vare sina populärvetenskapliga böcker. Nu har han gett sig i kast med en ny genre: barnböcker med vetenskapligt tema. Medförfattare är Lucy Hawking, ett av Stephens tre barn.

Den andra boken är precis färdigställd och heter George´s Cosmic Treasure Hunt. Det är en äventyrsberättelse som beskriver hur hjälten George, med hjälp av en superdator, ger sig iväg på en skattjakt över hela vårt solsystem.

Den första boken handlade om svarta hål, medan en tredje bok kommer att handla om Den stora smällen (big bang) och universums uppkomst.

Det var Lucy Hawking som kom med idén om duon skulle skriva barnböcker tillsammans. Detta efter att ha sett hur barn ofta ställde frågor till Stephen, som ”vad händer om jag ramlar ned i ett svart hål?” och då fick kloka, och roliga, svar tillbaka.

Mats Stålbröst

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.