Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fiskekriget hårdnar – aktivist skjuten i huvudet

Publicerad: 2 februari 2012, 08:34

Aktivist som kämpade mot illegalt fiske blev skjuten i huvudet.


Ämnen i artikeln:

FiskeHav

Det var i Istanbul där fiskaren Ahmet Aslan i helgen blev skjuten i huvudet av människor som ägnade sig åt illegalt fiske. Bakgrunden till våldsdådet var att Aslan arbetat aktivt mot överfiskning och illegalt fiske. Bland annat hade Ahmet Aslan skrivit en svidande rapport om problemet med illegalt fiske regionen som han skickat till fiskarnas fackförbund i Turkiet. Det rapporterar Trehugger som konstaterar att kampen mot överfiskningen i vattnen utanför Istanbul nu fått dramatiska och tragiska proportioner.
– Den här incidenten är toppen av ett isberg. Med begränsade fiskkvoter och de höga skulder som fiskarna har, så har vi väntat oss att något sådant här ska hända under lång tid nu, säger miljöaktivisten Defne Koryürek till Treehugger.

Trots omfattande skador, bland annat ett förlorat öga, lyckades Ahmet Aslan överleva attacken. Treehugger berättar att han förväntas lämna sjukhuset nu till helgen.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

FiskeHav

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News