Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Fiskeriverket läggs ned

Publicerad: 11 September 2009, 07:28

Regeringen vill bygga upp en ny havsmiljömyndighet för att stärka arbetet med hav och vatten. Fiskeriverket kommer då att läggas ned.


Sverige saknar en myndighet som kan genomföra EG:s ramdirektiv för vatten, EG:s marina direktiv och Helcoms aktionsplan för Östersjön – ett arbete som kommer att öka i omfattning de närmaste åren, skriver miljödepartementet i ett pressmeddelande.

— Vatten i landmiljöer, vid kust och i hav utgör ett sammanhängande system som måste ses ur ett helhetsperspektiv. Ett exempel är övergödningen av haven, där lösningen framför allt finns i åtgärder på land och i de vattensystem som har utlopp i hav, säger miljöminister Andreas Carlgren i en kommentar.

Departementet tillsätter därför en utredning som ska komma med konkreta förslag i februari 2010. Tanken är att delar av Naturvårdsverket, Fiskeriverket och de fem vattenmyndigheterna läggs samman till en myndighet. Fiskeriverket kommer då att försvinna helt.

Erik Klefbom

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.