Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag25.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Fiskeriverkets forskare kan ha skadats av asbest

Publicerad: 9 September 2011, 07:26

Några av de forskare som arbetat för Fiskeriverket på forskningsfartyget Argos har lungförändringar. Orsaken kan vara att fri asbest funnits ombord på fartyget.


Ämnen i artikeln:

FiskeriverketForskning

Åklagarmyndigheten har startat en förundersökning för att klarlägga om något arbetsmiljöbrott har begåtts.

Fartyget stängdes i vintras sedan det konstaterats att det fanns fri asbest ombord. 75 personer som arbetat ombord har erbjudits lungundersökning.

Hittills har 45 personer gjort undersökningen och av dem hade några personer lungförändringar. Det är ännu inte klarlagt om förändringarna beror på asbest, men enligt företagshälsovården kan det vara så.

– Vi på Havs- och vattenmyndigheten, som har tagit över ansvaret från Fiskeriverket, tar situationen på största allvar, säger Anna Jöborn, chef för Havs- och vattenmyndighetens kunskapsavdelning i ett pressmeddelande.

I slutet av september ska företagshälsovården ge en fullständig rapport och då ska myndigheten bedöma hur man går vidare.

Pernilla Strid

Ämnen i artikeln:

FiskeriverketForskning

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.