Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Fixa drömjobbet direkt

Publicerad: 21 Juni 2011, 11:00

Matcha det du kan med det arbetsgivaren söker. Inled med en kortfattad men tydlig profil och våga samtidigt vara lite mer offensiv än vanligt. Då kan du få rekryteraren på fall. Det hävdar cv-experter som Computer Sweden har talat med.


I ditt cv är det viktigast att snabbt fånga läsarens uppmärksamhet genom att lyfta fram det du har som matchar jobbet du söker. Visa på att du vill bidra till verksamheten, att du kan tillföra något som förstärker organisationen.

Den uppmaningen kommer från Kristina Bergqvist, cv-coach och projektledare på Jusek.

Ett bra sätt att göra det på är att inleda med att beskriva din profil eller målsättning på tre till fem rader. Självklart är det viktigt att vara ärlig, men samtidigt gäller det att ha de önskemål arbetsgivaren uppgett i platsannonsen i bakhuvudet.

I texten är det bra om du knyter an till det som de söker så mycket som möjligt.

– Det optimala är givetvis om du har den bakgrund som efterfrågas, men om du inte har det rent formellt så kanske du ändå tillgodogjort dig kompetensen som krävs via andra erfarenheter, säger Kristina Bergqvist.

– Lyft då primärt fram dessa och inte minst ditt stora intresse och engagemang för det specifika området och företaget i fråga.

Innan du i över huvud taget börjar formulera ditt cv är det viktigt att du gör ett ordentligt förarbete och tänker efter vad du kan och vad du vill, enligt cv-specialisten Pelle Mårtensson.

– Har du inte det klart för dig går det inte, säger han.

– Vet du vem du är och var du står, då går det snabbt.

Pelle Mårtensson uppmanar samtidigt till att våga sticka ut i sitt cv.

– Skriv allt rakt ut i klartext och var lite offensiv. I regel kan man vara lite mer offensiv än vad man känner sig bekväm med.

– Ett annat sätt att fånga uppmärksamheten är att skapa ett samtalsämne i cv:t. Det kan vara något i stil med ”vad folk inte vet om mig”, det vill säga något annorlunda som säger något mer personligt om dig själv, säger Pelle Mårtensson.

I grunden handlar det om att tänka journalistiskt och fånga intresset genom att lyfta fram det mest väsentliga först.

Samtidigt gäller det att passa sig för fallgroparna.

– Något som kan få mig att tappa intresset när jag läser en ansökan är om brevet inleds med och fokuserar på fritidsintressen eller liknande. Det ger ett oproffsigt intryck. Man kan absolut ha med sina fritidsintressen på några rader längst ner i cv:t under en egen rubrik. Det gör det mer personligt, säger Kristina Bergqvist.

Det gäller också att särskilja informationen i cv:t och brevet. Ett cv ska ge en tydlig bild av vad man åstadkommit, medan brevet ska handla om framtiden och vad man kan bidra med i den specifika yrkesrollen.

– Försök att se rekryteringen ur arbetsgivarens perspektiv och begränsa brevet till max en sida, säger Kristina Bergqvist.

Rebecka Guzmán

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.