Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fler storbolag lyfter fram hållbarhet i sina årsredovisningar

Publicerad: 31 maj 2012, 06:30

En granskning av börsens hundra största bolag visar att hållbarhet tycks bli allt viktigare i årsredovisningarna.


Ämnen i artikeln:

Csr

Tre av fyra företag redovisar hållbarhet i ett separat avsnitt av årsredovisningen, jämfört med två av tre förra året, enligt uppgifter som presenteras på Hallvarsson & Halvarssons årsredovisningsseminarium i hållbarhetsfrågor idag.
‒ En tydlig trend är att bolagen blir bättre på att beskriva hur hållbarhet är en del av affärsstrategin, kort sagt hur hållbarhetsarbetet hjälper bolaget att på sikt tjäna mer pengar, säger Carina Silberg, seniorkonsult inom CSR på Hallvarsson & Halvarsson, i ett mejl till Miljöaktuellt.

Den internationella standarden kallas GRI och alltfler använder sig av den, 42 procent istället för fjolårets 26 procent. Hållbarhetsarbetet blir också en alltmer integrerad del av affärsverksamheten, enligt Hallvarsson & Halvarsson, som också kommenterar att 45 procent av storbolagens vd:ar skriver om hållbarhet eller CSR i sina förord till årsredovisningen.

Jesper Gunnarsson

Ämnen i artikeln:

Csr

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.