Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fler utländska investeringar i Stockholm

Publicerad: 29 mars 2011, 06:57

Intresset för att investera i Stockholm fortsätter att öka. Direktinvesteringarna ökade med 12 procent under 2010.

Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Under 2010 gjordes sammanlagt 183 direktinvesteringar i Stokholmsföretag. Hetast är ICT-sektorn följt av detaljhandel, företagstjänster och miljöteknik. Det rapporterar Stockholm Businesses Region.
– Det är uppenbart att intresset för Stockholm bland internationella investerare är stort. Välutbildade människor, mängder med innovativa företag och en ekonomisk tillväxt i Europatoppen bidrar till resultatet. Det är viktigt att vi fortsätter att främja utvecklingen, trots ökad internationell konkurrens, så att vi stärker vår förmåga att attrahera investerare, säger Ulla Hamilton, företagsborgarråd i Stockholm, till The Swedis Wire.

39 av investeringarna kom från USA följt av Storbritannien med 22 investeringar. Från Norge kom 20 investeringar och från Kina 15 stycken. Antalet investerare från Asien växer även om antalet investeringar från Europa och USA fortfarande är störst.

Exempel på utländska investerare under året är amerikanska Wind River, Skype och Google, holländska Imtech, finländska Omena, japanska Toshiba samt tyska Doc Morris/Celesio.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev