Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Flera klimatrelaterade uppdrag till Upphandlingsmyndigheten

Publicerad: 8 januari 2021, 11:02

Upphandlingsmyndigheten får ett utökat ansvar av regeringen för att se hur klimatanpassning kan underlättas med upphandlingsverktyget.

Foto: Johan Nilsson TT

För Upphandlingsmyndigheten blir det mer fokus på klimatanpassning i år, med ett par specificerade uppdrag från regeringen. Målet är att offentlig upphandling ska användas som ett strategiskt verktyg för ett långsiktigt hållbart och robust samhälle.


Upphandlingsmyndigheten ska inom ramen för sitt verksamhetsområde bistå Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut, SMHI, med att stödja myndigheter att ta hänsyn till klimatanpassning i sina upphandlingar. Det handlar om myndigheter

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.