Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Fly Green Funds vd går till Rise

Publicerad: 26 juni 2017, 07:40

Fly Green Funds vd, entreprenören och affärsutvecklaren Maria Fiskerud, går till Rise Service Labs.


Ämnen i artikeln:

Hållbara AffärerKlimatförändringarVäxthuseffekten

Maria Fiskerud har mer än 20 års erfarenhet av att hjälpa företag att utveckla och omskapa sina processer för att bli mer hållbara. 2015 startade hon Fly Green Fund, en ekonomisk förening vars mål är att dra igång marknaden för bioflygbränsle i Norden. I sin nya roll på Rise kommer hon att arbeta med cirkulär ekonomi och bioekonomi ur ett tjänsteperspektiv. Hon kommer också att fortsätta arbetet med utveckling av bioflygbränsle och andra biobränslen.
– Jag ser verkligen fram emot min nya roll på Rise, som med sitt nationella uppdrag har en tyngd jag tidigare saknat. Inom Rise Service Labs lyfter man tjänsteperspektivet och utgår ifrån användarna, något jag tror är helt avgörande för att vi ska få ett mer hållbart samhälle, säger Maria Fiskerud som menar att den stora utmaningen för framtiden är att skapa hållbara och attraktiva affärsmodeller som gör det intressant för investerare att satsa på nya tekniker.
– Under de år jag arbetat med Fly Green Fund så har många företag hört av sig för att de vill veta mer om våra affärsmodeller och om de skulle fungera när det gäller deras affärsområden. Ofta är det slutkonsumenten som ställer krav på hållbarhet och då påverkas kemiföretag eller bränsleföretag som egentligen ligger långt bak i kedjan. Det är många steg mellan producent och slutkund men med Fly Green Fund har vi lyckats koppla ihop alla länkar i kedjan och det hoppas jag kunna fortsätta arbeta med nu, fast inom fler områden.

Rise Service Labs är en del av det oberoende forskningscentret Resarch Institute of Sweden som ägs av den svenska staten.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.