Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

FN:s utvecklingsmål ska hjälpa studenter att välja rätt utbildning

Publicerad: 20 mars 2017, 12:59

Dagens ungdomar drivs av ett starkt intresse för hållbarhet och politiska frågor. Det var något som Södertörns högskola tog fasta på när man utformade sin nya utbildningsajt.


Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

Den årliga attitydundersökningen Ungdomsbarometern visar att det politiska intresset bland ungdomar är större än på många år. Det har Södertörns högskola tagit fasta på i den nya kampanjen ”Jag vill något annat” där högskolan vill hjälpa blivande studenter att välja rätt utbildning genom att sortera kurser och program efter FN:s 17 hållbarhetsmål.
– Vi vet att de flesta ungdomar vill läsa vidare men de har svårt att bestämma sig för ett särskilt yrke. Dagens arbetsmarknad är föränderlig och många jobbar i projekt eller andra anställningsformer. Men det vi kan se är att dagens ungdomar har starka drivkrafter och ett starkt politiskt intresse och därför tyckte vi att det var en bra idé att koppla ihop vår utbildningssajt med FN:s globala mål. Det passar också Södertörns vision om att vara en plats för samtal, forskning och utbildning kring vår tids stora frågor. FN:s globala mål är ju en definition av de stora frågorna som vi måste jobba mot, säger Jenny Tirén Berg kommunikatör på Södertörns Högskola.

Länk till sajten

Lina Rosengren

Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.