Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag13.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Focus Electric ska ge Leaf och Volt en match

Publicerad: 11 Januari 2011, 08:18

I fredags presenterade Ford sin nya helelektriska bil Focus Electric på International Consumer Electronics Show i Las Vegas.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Bilen är en helelektrisk version av Fords populäraste småbil Ford Focus. Exakta siffror för bränsleeffektivitet och räckvidd har inte presenterats ännu, men de kommer att vara i klass med de för GM:s Chevy Volt och Nissan Leaf, skriver Inhabitat.

Enligt Ford så är bilen designad för att passa de flesta amerikaners dagliga behov, och tidigare har en talesperson för företaget nämnt att räckvidden kommer att ligga på runt 160 kilometer.

En full laddning av bilens litiumjonbatterier beräknas ta tre till fyra timmar med en 240-voltsstation – ungefär hälften så lång tid som det tar att ladda en Nissan Leaf. Med en 120-voltsladdare kan en laddning ta upp till 20 timmar.

Med bilens kommunikationssystem MyFord Touch kan ägaren ta del av nyttig information om batteristatus, avstånd till närmaste laddstation och effekten av fordonssystem som till exempel luftkonditionering. En mobilapp gör att föraren kan hålla ständig kontakt med bilen och på distans programmera laddning eller slå på bilens värme.

Den officiella lanseringen av Focus Electric kommer att ske senare i år.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.