Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Folkpartiledaren hotar Löfven

Publicerad: 9 januari 2015, 09:03

Jan Björklund överväger att lämna in en misstroendeförklaring mot regeringen om inte planen på att avveckla Bromma flygplats skrotas.


Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioSverigedemokraternaSveriges Radio

Det här rapporterar Sveriges Radio och bakgrunden är att den rödgröna regeringen, trots svidande kritik från såväl oppositionen, näringslivet och S-kommunalråd, i slutet av december gett den tidigare socialdemokratiska ministern Anders Sundström i uppdrag att undersöka förutsättningarna för att lägga ner flygplatsen.

En riksdagsmajoritet bestående av allianspartierna och Sverigedemokraterna sa nej när det förslaget kom upp på bordet från regeringen. Dessutom har Moderaterna KU-anmält regeringen i frågan om Bromma flygplats.

– Riksdagen bestämmer ytterst i en demokrati och riksdagen har beslutat så sent som den 18 december att Bromma flygplats ska vara kvar, säger Jan Björklund till SR och fortsätter:

– Trots det tillsätter regeringen en förhandlare och påbörjar en diskussion om att avveckla flygplatsen. Det är ett grovt konstitutionellt övertramp.

Swedavia rapporterar idag, fredag, att Bromma Stockholm Airport noterade nytt resenärsrekord 2014.

Ola Söderlund

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.