Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag08.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Folksam går med i Hagainitiativet

Publicerad: 17 April 2014, 09:27

Hagainitiativet stärks med tung representant från finanssektorn.


Ämnen i artikeln:

E-handelNina Ekelund

I veckan meddelar Folksam att man går med i företagsnätverket Hagainitiativet vars vision är ett lönsamt näringsliv utan klimatpåverkan. Genom Folksam får Hagainitiativet sin första riktigt tunga representant från finanssektorn.
– Den finansiella sektorn är en dold makthavare i klimatarbetet med betydande inflytande över placeringar och investeringar. Det har länge varit en prioriterad bransch för Hagainitiativet och vi är därför stolta över att Folksam är ny medlem i nätverket, säger programdirektör Nina Ekelund i en kommentar.

För Folksam, som förvaltar 304 miljarder kronor åt sina kunder, är det viktigt att bromsa klimatförändringar då de får allvarliga konsekvenser för företagets försäkringsverksamhet.
– Ingen kommer att ha råd att försäkra sig i framtiden om inte alla hjälps åt att bromsa klimatförändringarna. Folksam har sedan 60-talet arbetat förebyggande, både i vår egen verksamhet och i de branscher vi verkar i. Detta bidrar till Folksams ekonomiska styrka. Vår utmaning ligger i att förklara för våra kunder varför vi som aktör inom försäkringsbranschen systematiskt arbetar med miljö- och klimatfrågor. Hagainitiativet är ett bra stöd för den utmaningen, säger Jens Henriksson, vd i Folksam.

Det här är en artikel från omvärldsbevakningstjänsten Miljöaktuellt Idag. Prova en prenumeration gratis nu om du vill vara först att få dagens viktigaste miljö- och hållbarhetsnyheter.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

E-handelNina Ekelund

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.