Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Föräldrar hyllar dataspel – hävdar Microsoft

Publicerad: 6 Mars 2009, 08:55

Föräldrar anser att dataspel är bra för barnen. Det framhåller en studie av Microsoft, som går stick i stäv mot tidigare studier.


Som en del i Microsofts kampanj Play Smart, Play Safe har bolaget tagit fram en undersökning om brittiska föräldrar attityd kring deras barns spelande.

Samtidigt som de flesta studier visar på att föräldrar är bekymrade över hur många timmar som barnen spenderar framför data- och videospel lyckas Microsoft i sin egen studie vända på steken. Resultaten som mjukvarujätten stoltserar med visar att spelen ger en ”härlig social upplevelse” och ”för familjen närmare”.

Bland de tillfrågade anser över hälften att dataspelen för familjemedlemmarna närmare varandra och drygt tre fjärdedelar anser att spelen är välgörande för barnen och positivt bidrar till deras utbildning.

En studie gjord av YouGov på uppdrag av BBFC, British Board of Film Classification, visar å andra på en växande oron bland föräldrar. Hela 74 procent kände bekymmer över spelens innehåll och hur de påverkar de unga.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.