Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Föräldrarna har fått nog

Publicerad: 20 december 2012, 11:38

Uppropet Föräldravrålet kräver att politikerna agerar mot klimatförändringarna – nu. På knappt två veckor har man samlat 6000 människor på Facebook.


"Vi är föräldrar och vi har fått nog. Vi är farmödrar, morbröder, gammelmostrar, gudfäder och vänner. Vi vill se en politik som på allvar kan rädda barnen vi älskar från en framtid med oåterkalleliga klimatförändringar – en situation som de varken har orsakat eller fått en chans att försöka stoppa."

Det skriver personerna bakom Föräldravrålet. Ett upprop som engagerat otroligt många människor i sociala medier. Uppropet har inte bara engagerat över 6000 personer och fått nästan 5000 att skriva under uppropet. Uppropet har också fått stor spridning i Sveriges medier de senaste dagarna och man har redan lyckats få in en debattartikel i Aftonbladet.

Föräldravrålet vill visa politiker inom alla partier att deras väljare vill att de gör klimatfrågan till första prioritet från och med nu. Tydligen är dessa krav något som väldigt många kan skriva under på.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.