Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

”Förare som kör miljövänligt bör betala mindre”

Publicerad: 10 april 2017, 09:12

En ny undersökning visar att över 80 procent av svenskarna anser att de som kör försiktigt och miljövänligt bör betala lägre avgifter.


En ny undersökning visar att över 80 procent av svenskarna anser att de som kör försiktigt och miljövänligt bör betala lägre avgifter. Bland ungdomar mellan 18-25 år uppger dessutom över hälften att de skulle förändra sitt körbeteende om det fanns incitament för det i form av lägre avgifter.
– Det här visar att folk i dag, främst ungdomar, är väldigt positivt inställda till att förändra sitt beteende inom bilkörning för att gynna miljön, särskilt om det fanns incitament i bilförsäkringen för det, säger Anna Beatus, Insight Director på GFK Norm, som genomfört undersökningen på uppdrag av Greater Than och Moderna Försäkringar, ett försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar där premien baseras på förarens körstil.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.