Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Fords vd: ”Intresset stort för Volvo”

Publicerad: 18 December 2008, 06:46

Köparna står på kö för att ta över Ford-ägda Volvo Personvagnar. Det säger Fords vd Alan Mulally.


– Även om tiderna är svåra så tror jag att en mängd personer gärna vill äga det varumärket. Även om det ser tufft ut tror jag att det kommer att lösa sig, sa Alan Mulally under ett evenemang i Michigan.

Strategiska beslut för Volvos framtid tas ”just nu”, framhåller han och säger att läget är bra för att se över olika alternativ. Om några köpare närmat sig Ford med anbud kring Volvo vill han dock inte avslöja, rapporterar Reuters.

Namn som förekommer som möjliga köpare är främst indiska Tata och franska Renault. Även Fords kinesiska samarbetspartner Changan Auto Group, vilka tillverkat olika Ford-modeller för den kinesiska marknaden, lyft fram som en potentiell ny ägare av Volvo.

Precis om konkurrenterna GM och Chrysler är Ford hårt pressat av den globala ekonomiska krisen. Dock står Ford något stabilare än sina två kollegor, efter att ha avyttrat tillgångar under de senaste åren. GM och Chrysler söker stödfinansiering på 14 miljarder dollar var av amerikanska staten, medan Ford menar att de klarar sig med 9 miljarder dollar.

Chrysler kommer från och med fredag stoppa alla produktion under en månad, meddelar bolaget. Tidigast den 19 januari är produktionen tänkt att rulla igång igen.

Även brittiska Jaguar Land Rover upplever hårda tider. I juni sålde Ford lyxvarumärkena till indiska Tata för 2,6 miljarder dollar. Nu förs samtal mellan Jaguar Land Rover och brittiska regeringen om nödlån, rapporterar BBC på torsdagen.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.