Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Före detta miljöministrar från (S) vill avveckla kärnkraften

Publicerad: 19 april 2011, 06:55

Lena Sommestad och Birgitta Dahl, som båda varit miljöministrar i Sverige, efterlyser nu att Socialdemokraterna ställer sig bakom en kärnkraftsavveckling.


Ämnen i artikeln:

KärnkraftSocialdemokraterna

Dahl (S), som var miljöminister 1986-1991 och Sommestad (S), miljöminister 2002-2006, skriver i dag på Dagens Nyheters debattsida att Socialdemokraterna på partikongressen 2013 måste presentera ett handlingsprogram för energiomställning som också innefattar kärnkraftsavveckling.

”Vår förhoppning är att minnesåret för Tjernobyl och den svåra olyckan i Fukushima ska kunna bli utgångspunkt för en ny epok i den svenska energipolitiken. Vad som nu krävs är klara besked och en tydlig färdriktning. Såväl energiföretagen som industrin, kommunerna och konsumenterna måste veta vad som gäller: En kraftfull satsning på energieffektivisering och förnybar energi.”

”Med nedläggningen av Barsebäck 2005 visade Socialdemokraterna att det är möjligt att göra kärnkraften överflödig i takt med att den förnybara energin byggs ut.”

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.