Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Företag stärker mänskliga rättigheter i Kina

Publicerad: 15 december 2009, 22:00

HP, fackförbund och flera klädföretag har bidragit till att stärka mänskliga rättigheter i Kina, visar en ny rapport från Fair Trade Center. I rapporten ”Strategier för att stärka mänskliga rättigheter i arbetslivet i Kina” redovisas…


HP, fackförbund och flera klädföretag har bidragit till att stärka mänskliga rättigheter i Kina, visar en ny rapport från Fair Trade Center. I rapporten ”Strategier för att stärka mänskliga rättigheter i arbetslivet i Kina” redovisas hur fackförbunden IF och Unionen sprider kunskap om kollektivavtalförhandlingar, HP i ett projekt samarbetat med tre organisationer för att stärka kommunikationen mellan ledning och arbetare hos två av datajättens underleverantörer. Svenska klädföretag har i samarbetsprojektet  ”Fair Wear Foundation” arbetat för att se till att etiska riktlinjer följs hos underleverantörer genom bland annat utbildning av anställda och praktiska råd.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.