Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Företagen fortsätter satsa på volontärarbete

Publicerad: 27 september 2016, 05:22

Jämfört med hösten 2014 är det färre svenskar som volontärarbetar men bland företagen är intresset för volontärsamarbeten oförändrat.


Förra hösten ledde den stora flyktingströmmen till att rekordmånga svenskar engagerade sig som volontärarbetare. Men trots att behovet bland hjälporganisationer fortfarande är stort så är det svårare att hitta folk som vill ägna sin åt frivilligarbete.

Men bland de företag som låter sina anställda volontärarbeta under arbetstid är intresset oförändrat. Det säger Vanja Höglund, kommunikatör på Volontärbyrån.
– När det kommer till våra företagssamarbeten har vi inte sett att intresset har svalnat. Vi samarbetar fortfarande med flera företag, bland dem Sörmlands Sparbank, Astra Zeneca och Trygg-Hansa.
– Ica samarbetade vi med förut men de har börjat samarbeta med Röda korset, WWF och flera andra organisationer direkt istället.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.