lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Företaget fick rätt i Miljödomstolen

Publicerad: 25 mars 2003, 14:08

Det kan löna sig att överklaga ett föreläggande från Länsstyrelsen. Reci Industri fick rätt i Miljödomstolen, och slipper upphöra med luktstörande verksamheter.


Reci Industri AB, som tar hand om restprodukter och farligt avfall för bland annat energi- och materialåtervinning, fick i höstas av Länsstyrelsen i Hallands län ett föreläggande om att upphöra med lossning och lastning samt rengöring av cisterner. Förbudet skulle gälla tills företaget hade vidtagit åtgärder för att förhindra utsläpp av luktande ämnen.

Reci Industri överklagade beslutet. Miljödomstolen beslutade i november 2002 att det överklagade beslutet tillsvidare inte skulle gälla, och det blev även innebörden i det slutliga utslaget.

Miljödomstolen ger bolaget rätt med hänvisning till att de av länsstyrelsen beslutade restriktionerna är oproportionella och oskäligt betungande. Det överklagade beslutet upphävs alltså, men domstolen påpekar att det ankommer på länsstyrelsen att bedöma hur frågan om ytterligare luktvillkor skall handläggas.

Valter Bengtsson

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev