Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Förgiftade horn ska stoppa noshörningsjakten

Publicerad: 14 februari 2014, 09:04

Nu föreslår organisationerna Peace Parks och WWF att gift ska sprutas in i noshörningshorn för att göra dem oattraktiva för köpare.


Ämnen i artikeln:

WWF

Under de senaste fem åren har den illegala jakten på noshörningar ökat med cirka 5.000 procent. Men nu presenterar organisationerna Peace Parks och WWF en ny plan för att göra hornen oattraktiva för köpare. Organisationerna vill att man ska spruta in kemikalier i hornen på samtliga noshörningar i nio afrikanska länder. Kemikalierna ska inte påverka djuren, men om människor får dem i sig blir de sjuka. Det rapporterar SVT.

Noshörningarna ska även skyddas med gps-teknik som sänder ut signaler om hornen kapas. Man vill också montera in radioaktiva sändare som gör att hornen ger utslag i flygplatsernas säkerhetskontroller.

Enligt Expressen.se har Nederländska Postkodslotteriet bidragit med drygt 127 miljoner kronor och svenska Postkodslotteriet med drygt nio miljoner kronor till projektet.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

WWF

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.