Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

”Förnybar bensin nyckeln för att nå klimatmålen”

Publicerad: 24 juni 2014, 09:57

Sverige måste satsa på förnybar diesel och bensin, annars blir det svårt att nå regeringens mål om en fossiloberoende fordonsflotta till 2030. Budskapet kommer från Preems vd.


Ämnen i artikeln:

Preem

”Bensin och diesel är inte som förr synonymt med fossila drivmedel utan de kan lika gärna vara tillverkade av förnybara råvaror”, skriver Preems vd Peter Holland i en debattartikel i Veckans Affärer.

Holland menar att merparten av fordonsflottan år 2030 kommer att vara diesel- och bensindriven. Därför måste bränslena i dessa bilar bytas ut. En nyckel för att nå klimatmålen är förnybar diesel och bensin, enligt Preems vd.

Som exempel tar Holland talloljebaserade dieselbränsle och framöver vill bolaget hitta liknande lösningar för bensin. Restprodukten Lignin är ett alternativ som Preem tittar närmare på.

Peter Holland uppmanar den här regeringen och den som tar vid efter valet att skapa stabila spelregler för förnybara drivmedel. Utgå från klimatutsläpp och inte volymen biodrivmedel eller vilken råvara eller teknik som används vid utformning av styrmedel, lyder hans uppmaning.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Preem

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News