Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Forskare spår ”mycket skrämmande” utveckling för livsmedelssektorn

Publicerad: 18 Augusti 2015, 06:54

Ny rapport spår att extremväder orsakade av klimatförändringen ger stora produktionsförluster i livsmedelssektorn.


Ämnen i artikeln:

Klimatförändring

Extremväder som översvämningar och långvarig torka orsakat av klimatförändringen höjer risken för stora produktionsförluster i den globala livsmedelsproduktionen.

Redan inom 25 år kommer risken att vara tre gånger större än idag för allvarliga produktionsförluster, konstaterar brittiska forskare i den nya rapporten Extreme weather and resilience of the global food system.

Forskarna, som studerat effekterna på sojabönor, majs, vete och ris, har också analyserat effekterna av produktionsbortfallet. Professor Tim Benton vid University of Leeds och medförfattare till rapporten säger att effekterna på befolkningen i framför allt fattiga utvecklingsländer kan bli "mycket skrämmande". Läs mer i The Guardian Environment.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Klimatförändring

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.