Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Forskare: utveckla branschspecifikt CSR

Publicerad: 18 Januari 2011, 09:58

Europa borde utveckla branschspecifika CSR-strategier för att öka konkurrenskraften, menar en österrikisk forskarrapport.


Ämnen i artikeln:

Csr

Enligt studien behöver flera europeiska branscher som textil, kemikalier och bygg utveckla sina strategier för samhällsansvar, CSR (Corporate Social Responsibility), för att möta konkurrensen från andra regioner.

Branscherna möter helt olika typer av utmaningar. Ett företag inom detaljhandeln kanske möter större risk för dåliga arbetsvillkor hos grossisterna medan ett gruvbolag måste ta större hänsyn till folk som påverkas av gruvdriften.

I byggbranschen finns många små och medelstora företag som skulle gynnas av typiskt CSR-arbete som effektiva processer och grön upphandling. För textil- och kemikalieföretag är innovationsprocessen mycket viktig. De skulle enligt rapporten kunna jobba hårdare för att få fram nya tjänster och bättre på sin image.

Rapporten som skrivits av forskare på österrikiska RIMAS (Research Institute for Managing Sustainability) publiceras av EU:s industridirektorat som ett led i förnyelsen av unionens industripolitik.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

Csr

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.