Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Förskolan som säljer barnens matrester till föräldrarna

Publicerad: 9 november 2015, 06:56

På förskolan Dalby Hage utanför Uppsala erbjuds barnens föräldrar köpa överbliven mat. Kostnaden? Endast 25 kronor för en matlåda.

Ämnen i artikeln:

ÅtervinningKonsumtion

På förskolan Dalby Hage utanför Uppsala erbjuds barnens föräldrar köpa överbliven mat. Kostnaden? Endast 25 kronor för en matlåda.

– Det är på kokerskans initiativ, hon tycker inte om att slänga mat. Hon tog upp det på ett av våra föräldramöten för att se om det fanns något intresse. Det fanns det, säger Erika Stenberg som har barn på förskolan, till Aftonbladet.

På menyn står bland annat chili con carne, fiskgryta och gulaschsoppa med skinkmuffins. Initiativet är relativt nytt och uppskattat hos föräldrarna och pengarna från försäljningen går till förskolan.

– Det är jättebra för oss småbarnsföräldrar som vill ha matlåda. För ofta kanske det inte blir några rester över hemma när man ätit middag, säger Erika Stenberg till Aftonbladet. 

– Tanken är att vi ska köpa mat för pengarna och bli ännu vassare på ekologiskt och närodlat, säger Sophia Johansson, ordförande för föräldrakooperativet.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev