Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Första dagen för Parul Sharma på Vinge

Publicerad: 1 september 2015, 10:39

Idag började Parul Sharma som antikorruptionsexpert hos advokatfirman Vinge. Här berättar hon om utmaningarna och sitt nya jobb.


Ämnen i artikeln:

Parul Sharma

Idag börjar du ditt nya jobb på Vinge som Head of Anti-corruption and Bribery programmes, vad ska du göra?
– Jag ska hjälpa företagen med en inventeringsfas, due diligence, inom antikorruptionsområdet samt med det förebyggande arbetet.

Hur kommer du jobba för att sälja in frågorna retoriskt i en stor organisation, kommer det behövas tror du?
– Att hantera korruptionsfrågor blir allt viktigare för svenska företag som växer globalt. 2017 måste 2000 svenska företag med fler än 250 anställda rapportera om miljöfrågor, sociala frågor, mänskliga rättigheter och antikorruption och hur företaget hanterar dem. Så därför upplever jag att införsäljningen i sig kanske inte blir utmaningen.

Är rekryteringen av dig ett tecken på en växande trend? Vilken i så fall?
– Den tuffare lagstiftningen och svenska företags ökade insikter att interna program måste finnas på plats gör att allt fler vänder sig till Vinge för att få hjälp. Ökningen är dramatisk när det gäller dessa uppdrag på Vinge och det är därför jag har anställts. Det viktigaste som många glömmer är att den nya medelklassen i Kina, Indien och Ryssland är väldigt trötta på korruption. Då kan inte svenska företag prata om korruption som en kultur eller tradition i de här länderna. Det är en stor affärsrisk.

Vad blir det första du ska ta tag i på Vinge?
– Jag har inte arbetat på en advokatbyrå  tidigare och det första jag ska göra är att lära mig strukturerna inom denna bransch. Vinge har också arbetat ett tag nu inom området, så jag har mycket att lära mig av mina nya kolleger.

Kommer du jobba något med FN:s kommande utvecklingsmål?
– Absolut, anti-korruptionsfrågan är en del av FNs utvecklingsmål. Jag upplever att det är denna fråga som måste väldigt högt upp i prioriteringen för att vi ska åstadkomma rättivsa i världen och även ett bra ledarskap inom politiken och näringslivet.

Vilken är den största utmaningen inom ditt område?
– Att få så många som möjligt att förstå att anti-korruptionsfrågan är en brinnande hållbarhetsfråga.

Martina Frisk

Ämnen i artikeln:

Parul Sharma

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.